Därför byter Telia namn på Cygate

branschen Telias systemintegratör vill förtydliga kopplingen till moderbolaget och ska rekrytera ny personal.

Därför byter Telia namn på Cygate

Cygate har funnits länge i it-branschen och är helägt av Telia sedan 2006, men nu vill man lyfta fram kopplingen till ägarbolaget med hjälp av ett namnbyte. Cygate heter numera Telia Cygate.

– Med vårt nya namn Telia Cygate förtydligar vi kopplingen mellan varumärkena och därmed vår förmåga att leverera helhetslösningar för kommunikation och it, säger Telia Cygates vd Fredrik Sidmar i ett pressmeddelande.

Ska rekrytera ny personal till bolaget

Man förklarar vidare att det nya varumärket laddas med det bästa från Telia och Cygate och kombinerar nätledarskap, kvalitet och pålitlighet med spjutspetskompetens inom it med fokus på lokala nät, säkerhet och hybrid-it.

Namnbytet kombineras med en satsning på att rekrytera ny personal till bolaget:

– Dessutom stärker vi vår position på arbetsmarknaden som ”the home of experts” för specialistkompetenser inom lokala nät, säkerhet och hybrid-IT/moln. Vi gör nu en rekryteringsoffensiv där vi under året söker ett hundratal medarbetare inom dessa områden, framförallt till vår konsultverksamhet. Att vi lyfter fram Telia-varumärket är också viktigt då det visar att vi är en arbetsgivare som erbjuder många karriärvägar, inom Telia Cygate och i resten av koncernen.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.