Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Därför lanserar Tata en innovationshubb med Qualcomm

Forskning Tata Consultancy Services och Qualcomm har lanserat en gemensam innovationshubb kring ai, IoT och 5g-lösningar. Här berättar TCS innovationschef om vad företagen hoppas uppnå.

Därför lanserar Tata en innovationshubb med Qualcomm

Indiens största it-bolag, Tata Consultancy Services, har skapat en innovationshubb i Hydrabad, som sägs vara den första i sitt slag. Där ska man utveckla lösningar kring ai, IoT och 5g för att kunna hjälpa andra bolag med deras digitala transformation. Hubben drivs tillsammans med Qualcomm Technologies, som är en industriledare inom trådlös teknik.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

– Det är ett förhållande där vi båda slår ihop våra kloka tankar för att skapa något större. Det som är speciellt spännande är att båda parter tittar på ett gemensamt område, säger Tommi Mäkinen, som är europeisk innovationschef på TCS.

Den nya teknik som nu får sitt stora genomslag gör det möjlighet att hantera enorma datamängder med en väldigt liten fördröjning och hög pålitlighet. De närmaste åren kommer förändringen påverka alla industrier, och den nya hubben ska bygga domänspecifika lösningar som förenar kraften hos ai, IoT och 5g för att snabba på teknikskiftet.

Lägger 200 miljoner dollar på forskning

TCS bidrar med sin expertis inom digital teknik och Qualcomm med sin djupkunskap kring 5g, ai i molnets utkant och edge devices. Tata har 450 000 konsulter i 46 länder, men man lägger även mycket stor vikt vid sin forskning och utveckling.

– I dag har TCS en tusen man stark forskningsorganisation, varav 400 har avancerade examina inom nio forskningsområden. Det är i mötena mellan de här områdena som innovation uppstår, säger Mäkinen.

Han berättar att TCS årligen lägger 200 miljoner dollar på forskningsprogrammen, och man publicerar över 250 arbeten med representation vid 50 av de ledande universiteten i världen. 10 till 15 procent av arbetena går sedan vidare till utveckling.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter