Därför släpper Telenor in hackare

Säkerhet Operatörens säkerhetsexperter medverkar i ny serie om it-säkerhet på SVT.

Därför släpper Telenor in hackare

Hackad är en tv-serie från SVT i sex avsnitt där tittarna får följa några säkerhetsexperter som försöker hacka sig in i olika system, både hos företag och privatpersoner.

I avsnittet “Hotet från främmande makt” är Telenor det företag som utsätts för ett intrångsförsök. Ett så kallat “Red Team” får tillgång till interna system på Telenor och ska försöka komma åt känslig information och hitta sårbarheter som gör att de får tillgång till ytterligare system.

Möjlighet för Telenor att bidra med kunskap

– Syftet med serien är att öka kunskap och medvetenhet i samhället om cybersäkerhet och hur vi kan skydda oss. Deltagandet var en möjlighet för oss att bidra till det och samtidigt lära oss mer, säger Ulf Andersson, informationssäkerhetschef på Telenor i ett pressmeddelande.

– Alla verksamheter har sårbarheter. Det viktiga är hur vi jobbar för att ligga före de kriminella. Vi blir som många andra utsatta för riktiga attacker och behandlar varje attack som allvarlig, oavsett om det är en övning eller skarpt, säger Ulf Andersson.

Här kan du titta på avsnittet där Telenor medverkar.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.