Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

De är först ut med eSim i mobilen

Esim Äntligen plastkortsfritt i mobilen. Nu kan du som konsument välja en Iphone som inte behöver simkort. Detta då Tre som första operatör i Sverige erbjuder eSim.

De är först ut med eSim i mobilen

Det ska vara enkelt med teknik, det säger Tre – och det är väl bara att hålla med om det. Nu tar operatören nästa steg på den resan och lanserar eSim till mobilen.

– eSim är en spännande tjänst som kommer att ha stor inverkan på hur vi använder mobilen framöver. Med eSim för Apple Watch Series 3 påbörjade vi den digitala resan och jag är väldigt glad att vi nu som första operatör i Sverige även kan erbjuda våra kunder eSim i mobilen, säger Johan Johansson, vd på Tre.

 

Esim, eller ”embedded sim” innebär att behovet av ett fysiskt sim-kort försvinner. Istället installeras det enkelt genom att scanna en QR-kod med mobilen.

Förutom fördelen med att det digitala sim-kortet inte tar plats – så är en annan fördel att man kan ha flera abonnemang i samma telefon. I nuvarande generation har Apple en lösning där man kan ha både vanligt sim-kort och eSim aktivt samtidigt.

Ett annat plus är att företag inte behöver hantera fysiska kort vilket underlättar exempelvis vid operatörsbyte.

– Kundnyttan med eSim är stor, för oss som företag ser vi också fördelar. Till exempel skickar vi ut flera tusen fysiska SIM-kort varje månad och vår kundservice får många SIM-kortsrelaterade frågor. När vi under nästa år har en helt digital distribution kan vi effektivisera vår kundservice, sänka kostnader kopplade till SIM-kort och bidra till att minska plast- och metall i samhället, säger Johan Johansson.

Tre erbjuder abonnemang med eSIM i butik från och med den 4 december. I dagsläget har iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone XR stöd för eSIM.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter