De är Sveriges största telekomtalanger

Utmärkelser Nu är Huaweis studenttävling Telekomtalang 2015 avgjord. I tuff konkurrens har tio svenska telekomtalanger valts ut och under sommaren väntar två veckors inspirationsresa till Kina. där de får lära sig mer om både den kinesiska kulturen och om landets telekomsektor.

De är Sveriges största telekomtalanger

De senaste tre åren har Huawei anordnat studenttävlingen Telekomtalang. Årets upplaga utlystes i slutet av 2014 och gick ut på att svenska högskolestudenter fick ge förslag på hur fler unga ska attraheras till telekomsektorn. UNder våren har juryn gått igenom förslagen och motiveringarna samt tittat på deltagarnas cv:n. Nu är tävlingen avgjord och följande tio studenter valdes ut:

  • Henrik Norman, Lunds Tekniska Högskola
  • Sofia Rönnkvist, Kungliga Tekniska Högskolan
  • Mattias Patricks, Chalmers Tekniska Högskola
  • Nadia Röning, Uppsala Universitet
  • Oscar Axelsson, Lunds Tekniska Högskola
  • Rasmus Henriksson, Chalmers Tekniska Högskola
  • Magdalena Lindén, Chalmers Tekniska Högskola
  • Koustubh Sharma, Lunds Tekniska Högskola
  • Ludvig Ericson, Kungliga Tekniska Högskolan
  • Rebecca Ahlstrand, Kungliga Tekniska Högskolan

Mellan den 26:e juli och den 8:e augusti kommer de tio utvalda att få resa till Beijing och Shenzhen för att spendera en vecka i vardera stad. Där kommer de att få uppleva Kinas kultur och lära sig mer om landets telekomsektor. Under resan kommer studenterna bland annat få se hjärtat av Huaweis verksamhet och varje student har fått i uppgift att dokumentera sin resa till Kina och presentera detta vid sina universitet för att inspirera andra studenter.

Rebecca Ahlstrand och Sofia Rönnqvist är två av de utvalda. De studerar båda till Civilingenjör inom Informations- och kommunikationsteknik på Kungliga Tekniska Högskolan och ser fram emot resan.

– Det är en dröm att få den här möjligheten. Att få resa till Kina med Huawei kommer göra att jag både lär mig mer om Kina som land och få nya perspektiv på telekombranschen, säger Rebecca Ahlstrand.

– Jag är övertygad om att resan kommer inspirera och motivera mig till att satsa på en karriär inom telekombranschen, säger Sofia Rönnqvist.

Wells Li, Sverigechef för Huawei berättar om tanken bakom tävlingen Telekomtalang.

– I år firar Huawei sitt 15:e verksamhetsår i Sverige, som är en av de viktigaste marknaderna i telekomvärlden. Den erfarenhet och kompetens som finns i regionen är enorm. Vi vill bidra till att den ska bli ännu starkare och skickar därför tio lovande teknikstudenter till Kina för inspiration, utbildning och kulturellt utbyte. Det är ett av våra bidrag till att säkerställa att Sverige behåller sin topposition inom telekom.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter