De får högsta betyg i mobilnätsupplevelse

Mobilnät Varje år genomför analysföretaget Tutela test av upplevelse i mobilnäten. Och någon som får sig en fjäder i hatten är operatören Tre – som i den globala undersökningen får högst betyg i Sverige.

De får högsta betyg i mobilnätsupplevelse

Användarupplevelse är ett av de högst prioriterade områdena för operatörer. Att kunna leverera nät och uppkoppling som lever upp till kundernas krav. Det här är än viktigare i och med att allt fler flyttar över all sin mediekonsumption från tv, radio, bio – till streamingplattformar.

I det test som Tutela genomfört i Sverige har man samlat in trafikdata från flera än 3 000 konsumentappar i områden där alla fyra stora operatörer har täckning. Sedan har man utifrån fem testkategorier bedömt nätens upplevda kvalitet.
Tre var den operatör som fick högst betyg i tre av fem deltester – och även den som tog kronan i den övergripande bedömningen.

I tester av mobilnätens kapacitet att nå upp till det som Tutela kallar core quality, alltså den hastighet som behövs för de minst krävande aktiviteterna såsom att använda sociala medier eller läsa nyheter, är skillnaden mellan operatörerna relativt liten. Tre tar en förstaplats men alla operatörer ligger på en hög nivå.
Men i de mer krävande testerna, som att streama högupplöst, var det desto större skillnad. Här fick Tre 88,8 procent, vilket var 6,3 procent högre än tvåan och hela 18 procentenheter högre än fjärdeplatsande Telenor.

Även om Tre kan skryta om ”bäst i test”, står det sig slätt i jämförelse med övriga Norden. Sverige är det land som har sämst mobilnätsupplevelse överlag.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!