Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

De ger isolerade seniorer mobiltelefoner

Corona Riskgrupps-stämpel och isolering. I coronavirustider har många äldre drabbats av ofrivillig ensamhet. För att motverka detta donerar Doro i samarbete med Comviq och Lions mobiltelefoner till seniorer.

De ger isolerade seniorer mobiltelefoner
Foto: Doro

Att vara ofrivilligt ensam kan vara tortyr – dessvärre är det något som många äldre drabbas av. Och i den karantän som många riskgrupper sätts i förstärks detta ytterligare. Doro, som specialiserat sig på telekomprodukter och trygghetstjäsnter för seniorer har därför tillsammans med operatören Comviq och hjälporganisationen Lions valt att dra igång ett initiativ. Detta genom att ge seniorer mobiltelefoner.
– Det är fantastiskt fint att så många äldre accepterar den sociala distanseringen trots att de är i större behov av gemenskap än någonsin. Genom att skänka Doro-telefoner till utsatta äldre hoppas vi både kunna minska deras oro och även göra det möjligt för dem att känna samhörighet med nära och kära, säger Carl-Johan Zetterberg Boudrie, vd på Doro.

Telefonerna är laddade med Comviq-kontantkort och i första hand kommer de distribueras via Lions organisation – detta för att de ska komma till de som verkligen behöver dem. Totalt handlar det om 2 000 seniormobiler som distribueras i Norden, Tyskland, Frankrike och Enland. Av dessa kommer 250 att hamna i svenska seniorers händer.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter