De gjorde bästa iot-prylen

Utmärkelser Nu är vinnaren i Nordic IoT challenge utsedd. Det blev en uppkopplad lösning för jordbrukare som drog längsta strået.

De gjorde bästa iot-prylen

Nordic IoT Challenge, är ett initiativ Telenor Connexion för att uppmärksamma innovation och framsteg inom området Internet of Things (eller sakernas internet som vi också kallar det). Årets förstapris gick till FarmDrones, en uppkopplad lösning som hjälper jordbrukare att öka produktiviteten och avkastningen på sina grödor. Priset består av 25 000 euro och sex månaders handledning och mentorskap från Telenor Advisory Team.

FarmDrones har utvecklats av innovatörerna Therese von Hackwitz, Andreas Karlsson och Krum Vlakov i Göteborg. Lösningen fokuserar på att hjälpa jordbrukare att maximera produktivitet och avkastning genom ökad optimering av mark, riktad dataanalys samt stödjande mjukvara.

– Med en ständigt växande befolkning är behovet av förbättrad produktivitet och hållbarhet inom jordbruket och livsmedelsproduktionen ett faktum. FarmDrones använder på ett smart sätt ny, uppkopplad teknik och avancerad dataanalys för att optimera framtidens jordbruk. Lösningen är inte bara innovativ utan tar sig också an en av världens mest kritiska utmaningar, säger Per Simonsen, Senior VP, Internet of Things på Telenor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.