De har nöjdast bredbandskunder enligt SKI

bredband Enligt Svenskt kvalitetsindex är Tele2:s företagskunder mest nöjda med sin bredbandsleverantör. På konsumentsidan är det Ownit som toppar årets undersökning.

De har nöjdast bredbandskunder enligt SKI
Stefan Trampus, Tele2.

Svenska bredbandskunder blir allt mer nöjda med sin leverantör – det framgår av den senaste mätningen från SKI, Svenskt kvalitetsindex.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Undersökningen visar att kundernas upplevelse av bemötande och kompetens fortsätter att förbättras, men SKI konstaterar också att det mycket arbete på detta område återstår, inte minst i jämförelse med andra branscher.

Företagskunderna ger Tele2 allra högst betyg jämfört med övriga bredbandsleverantörer, men skillnaderna är mycket små och många andra leverantörer har placerat sig hack i häl (se bild). Tele2 är dock den leverantör som har ökat kundnöjdheten mest.

– Vi har ett tydligt fokus och ett högt engagemang inom Tele2 när det kommer till att förbättra kundupplevelsen för våra företagskunder. Den senaste utmärkelsen från SKI förstärker vår ställning som en aktör med stort förtroende hos kunderna, säger Stefan Trampus, affärsområdeschef för företagsmarknaden på Tele2.

På konsumentsidan är det leverantören Ownit, som ingår i Telenor-koncernen, som har nöjdast kunder enligt SKI.

– Det har stundvis varit ett utmanande år, präglat av hög inflation och leverantörer som har höjt priser, vilket tyvärr lett till prishöjningar för kunderna. Vi har också haft perioder med mycket högt tryck på vår kundtjänst. Därför är det extra glädjande att se att vi i årets undersökning har lyckats höja betyget i kategorin service, säger Ownit-chefen Erik Linde.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.