Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

De nomineras till internationellt pris

Bransch Volvo Groups kommunikationsarbete tillsammans med Maverick by Sigma har nominerats i Melcrum Awards 2015 i kategorin ”Strategic Employee Research and Insight”.

Telekom idag har tidigare berättat om Volvo Groups arbete med att få med sina över 60 000 användare på tåget när man rullade ut nya it-satsningar och verktyg. Under vårens Nolldistans fick vi också besök av Sara Järpenberg från Volvo och Dan Jönsson från Maverick by Sigma, som tillsammans höll ett mycket uppskattat tal om hur deras arbete gick till.

För tre år sedan startade Volvo Group och Maverick by Sigma ett nytänkande kommunikationsprojekt med målen att etablera nya kommunikationsverktyg och förändra medarbetarnas kommunikationsvanor världen över. Lösningen kom att inspireras av externa kommunikationskampanjer och att tänka förändringskommunikation. Projektet blev en stor framgång, med ökat engagemang hos målgruppen och hög måluppfyllelse. Projektets utgångspunkt var att göra internkommunikation som man gör marknadsföring och tänka på användarna som kunder. Och resultatet visade snart minskade supportkostnader och att över 60 000 användare i världen fick större förståelse och förtroende för sin it-miljö.

Och nu har kommunikationsarbetet alltså fått ännu mer internationell uppmärksamhet. Melcrum Awards 2015. Melcrum Awards uppmärksammar innovativ, banbrytande intern kommunikation som tillför strategiskt värde, och Maverick by Sigma är mäkta stolta över nomineringen.

– Det är dags att begrava det traditionella tänket kring hur man etablerar information internt. Att lyckas med att skapa engagemang för förändring kräver andra lösningar och synsätt. Det är det här projektet ett bevis för. Vi är oerhört stolta över nomineringen och projektets framgång. En av de viktigaste framgångsfaktorerna är modet hos projektets beställare, som vågade tänka utanför de vanliga ramarna för utbildning och internkommunikation och ge oss utrymme för kreativ höjd, säger Dan Jönsson och Ulla-Britt Arenvid i ett pressmeddelande.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter