Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

De ser stort sug efter flexibel konferenstelefon

Kontoret Bättre ljudkvalitet, enklare att använda – och snyggare. Det är enligt Konftel tre skäl till att deras modell 800 blivit en succé
– Tror aldrig vi har lyckats pricka av ett så tydligt marknadsbehov, säger vd:n Peter Renkel.

De ser stort sug efter flexibel konferenstelefon
Peter Renkel, vd på Konftel

Dagens flexibla arbetsplatser ställer högre krav på mötesmöjligheter. I stället för stora forum och konferenser går vi mot snabbare och mer informella möten. Enligt en analysfirman Frost & Sullivan tydliggörs det att vi har gått från ett arbetsklimat där det fanns ett konferensrum på 75 medarbetare till ett per tio. Vidare gör den en prognos att om fem år så är den siffran nere på en för var femte medarbetare.
Därtill har vi kortare möten, de sker oftare och är mer oplanerade. Högre ljudkvalitet samt video efterfrågas också.

Och det är med detta som ledstjärna som Konftel jobbar fram nya produkter – där modellen 800 har lyckats hitta rätt.
– Vi har utvecklat konferenstelefoner i över 30 år, men jag tror aldrig vi har lyckats pricka av ett så tydligt marknadsbehov som vi gör med Konftel 800. Marknaden har uppenbarligen saknat en väldesignad och flexibel konferenstelefon som enkelt kan växa med sammanhangen den hamnar i, säger Peter Renkel.

En av de stora plusen Konftel 800 har är enligt företaget modellens möjlighet att expanderas med flera digitala mikrofoner. En annan sak som kunder gillar är möjligheten i att kaskadkoppla telefoner för att de ska klara större rum och fler deltagare.
– Den här ovanliga mångsidigheten i kombination med multi-anslutningen är väldigt viktig för att skapa flexibilitet och trygghet åt våra kunder. Vi ser att såväl mötesrummen som kontoren, och faktiskt även arbetssätten, förändras i snabb takt idag. Då gäller det att investera i lösningar som kan växa och anpassas efter de förändrade behoven och ändå vara långsiktigt hållbara investeringar, säger Torbjörn Karlsson, produktchef på Konftel.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter