Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

”De som kan hantera moderna applikationer har framtiden för sig”

Digitalisering I dagens allt mer teknik-drivna värld visar en ny undersökning från VMware att företag som har teknikkunniga personer i ledningen är mer framgångsrika.
– Ett exempel är att om styrelsen säger cloud first, men inte förstår hur det påverkar verksamheten så kommer det i slutändan inte bli så bra, säger Marie Berner Moberg, Sverigechef på VMware.

”De som kan hantera moderna applikationer har framtiden för sig”

Undersökningen som gjorts på beställning av mjukvarujätten VMware har fått svar från över 2000 affärsbeslutsfattare, it-beslutsfattare och apputvecklare i EMEA-området.  150 av dessa är från Sverige och här visar resultaten att när teknikkunniga personer får ökat beslutsmandat över verksamheten så:

  • Nästan hälften säger att kundupplevelsen är bättre,
  • Över en tredjedel tycker att det är lättare att nå affärsmål,
  • Samt att nästan lika många tycker att innovationskraften är bättre på företaget, räknar Marie Berner Moberg upp.

Ser man till svaren från alla svarande i Europa så visar studien att det är hur framgångsrik utvecklingen av nya applikationer som är en viktig faktor för tillväxt. 66 procent är siffran av antalet nya applikationer som tar sig till produktion i växande bolag, medan samma siffra för bolag med låg tillväxt är 41 procent.

– Jag blev initialt förvånad, men när jag tänkt efter lite så är jag mer glatt överraskad. Jag märker i vår verksamhet att man kan ha en mer holistisk dialog med bolag med teknikkunniga personer i ledningen. Det finns en större förståelse för komplexiteten, och man kan omsätta möjligheterna med digitaliseringen i ett affärsperspektiv, säger Marie Berner Moberg.

Ser du någon skillnad på hur privat och offentlig sektor hanterar detta?

– Det gör jag verkligen – utvecklingen är kanske ännu mer tydlig i offentlig sektor. I privat sektor är målet ofta kortsiktig vinst – medan i offentlig sektor, till exempel hos vår kund Västragötalandsregionen ser vi en stark koppling och förståelse för hur besluten påverkar verksamheten. Å andra sidan är drivkraften att ställa om affärsverksamheten ofta större i privat sektor och där ser vi en tydlig fördel när det finns teknikkunnande i ledningen.

 Hur påverkas den här utvecklingen av Corona-pandemin?

– Mycket sattes på sin spets när det här skedde i våras. Dels kan man säga att det är lättare göra den typen av omställningar om man har en bra plan och organisation, men dels handlar det också om hur anpassad man är till en digital värld och hur mycket mandat de teknikkunniga i ledningen har. Vi kommer att se vilka företag som snabbt kunde ställa om sin affärsmodell – och vi kan också se vad som var drivkraften bakom. Det är de som kan hantera moderna applikationer som har framtiden för sig.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter