De stora regerar

Det är de stora tillverkarna som dominerar försäljningslistorna för oktober månad. Sony Ericssons W800i säljer bra, trots leveransproblem, men Samsung utmanar med X640.

Topplistorna över försäljningen av mobiltelefoner för oktober månad präglas av Nokia och Sony Ericsson, visar siffrorna från butikskedjorna Expert, The Phone House och Teliabutiken.

Men Samsung säljer också bra. Samsung X640 hamnar högt på både Experts och The Phonehouses topplista, där den klättrat från fjärde till första plats under månaden.

Av Nokias modeller säljer 3120 bäst. Den ligger även denna månad etta på Experts lista, men kliver ned till andraplatsen på Teliabutikens lista där Nokia 5140 tar över topplaceringen.

Trots leveransproblem hamnar Sony Ericsson W800i bland de fem mest sålda modellerna på alla tre topplistorna. Enligt The Phone House har Sony Ericsson en mycket bredare produktportfölj idag jämfört med för ett år sedan, vilket gör att de klarar en bristsituation på en modell utan att tappa marknadsandelar.

– Bristen på W800i gör dock att den kommer att dala ytterligare på listan, medan Samsung X640 kommer att ligga i topp ända över julen, säger Daniel Lindholm, Marknadschef på The Phone House.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.