Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Debut i lilla videoklassen

Polycom Med allt i en enhet och rimligt pris ska Polycom debut konkurrera med mjukvarubaserad video i de små mötesrummen.

Debut i lilla videoklassen

Att marknaden går allt mer mot enklare videomöteslösningar som man har råd att sätta i varje mötesrum är tydligt. Senaste tillskottet till detta prispressade segment är Polycom Debut som börjar säljas i dagarna. Det handlar om en integrerad enhet som sätts ovanpå valfri skärm och ansluts med en hdmi-sladd. Ström kan anläggningen få via nätverksuttaget så totalt klarar sig Debut med två kablar.

Snabb installation

Såväl själva videohårdvaran som kamera och mikrofoner samsas i den rektangulära svarta lådan. Högtalare finns det däremot inga, Debut använder sig av skärmens inbyggda högtalare så det gäller att välja en modell med hyfsat ljud.

Har man egen videoinfrastruktur och använder Polycoms managementsystem kan Debut installeras helt utan konfiguration på plats. Mycket svårare ska det inte heller vara om man använder någon Polycom-baserad molntjänst, då ska det räcka med att mata in några få uppgifter.

Polycom DebutKamera anpassad för små rum

Systemet klarar av att hantera upplösningar upp till 1080p30 och det är också den upplösning som kameran levererar. Brännvidden är anpassad för just små rum så även om man sitter nära skärmen ska alla deltagare synas i bild. Någon optisk zoom finns det däremot inte så vill man komma närmare i bild är det digital dito som gäller.

Precis som tillverkarens mer exklusiva system använder Debut Polycoms teknik för att återskapa förlorade datapaket. Tack vare den ska man kunna få bra video- och inte minst ljudkvalitet även när linan svajar.

Förutom innehållsdelning från en ansluten pc via hdmi ska man också kunna dela presentationer från mobila prylar med hjälp av appen Realpresence Mobile.

Konkurrerar med pc-baserade lösningar

Debut har från start stöd för de vanliga videostandarderna h323 och sip, men trots Polycoms nära samarbete med Microsoft saknas möjlighet att registrera systemet mot Skype for Business/Lync. Koppling till Skype FB uppges finnas i Polycoms planering men när den blir verklighet är inte klart.

Vad som däremot är klart är listpriset som landat på 1 817 euro. Med tanke på de rabatter som brukar finnas i branschen är innebär det ett troligt slutkundspris på någonstans mellan 14 000 och 16 000 kronor. I så fall blir debut ett klart intressant alternativ till lösningar som baseras på en pc och usb-ansluten kamera.

Senare i vår hoppas vi kunna återkomma med ett test av Polycom Debut i tidningen. Om du inte redan är prenumerant så klicka här för att bli det redan idag.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter