Dect och mobilt i laddad kombo

Tillbehör Gigaset Mobile Dock är laddstationen som kan avhjälpa din dålig inomhustäckning samtidigt som du får ny ström i mobilbatteriet.

Dect och mobilt i laddad kombo

Gigasets nyaste produkt är en udda skapelse. Det handlar om en laddstation för mobilen som också är en decttelefon utan varken högtalare, mikrofon, display, knappsats eller annat som man förknippar med en telefon. Däremot fungerar den som ett bluetoothheadset till en eller två mobiltelefoner.

Dockan placeras där i lokalen du har bäst mobiltäckning och därefter parkopplas den till din befintliga eller separat nyinköpta dectbasstation precis som en vanlig handenhet. Dockan parkopplas också till en eller två mobiltelefoner med minst bluetooth 4.0. Med hjälp av en app kan man sedan styra till vilken av basstationens handenheter som inkommande samtal till mobilen ska vidarebefordras till. Om man vill kan man istället låta det ringa på alla anslutna handenheter.

Bara inkommande samtal

Tyvärr går det inte att genomföra utgående mobilsamtal via decttelefonerna så bäst lär upplägget fungera om man också har en fast telefonlinje.

Mobile Dock levererar upp till 1 500 mA ström till den anslutna mobilen som ska laddas och det finns två olika versioner att välja mellan beroende på om man vill ladda en Iphone eller en Android-telefon. Ios-versionen heter LM550i medan Android-versionen kallas LM550.

Rekommenderat butikspris är 560 kronor plus moms men på nätet går Gigaset Mobile Dock att hitta ytterligare någon hundralapp billigare.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.