Dell lanserar lösningar för att snabba på nätverksutrullning

Nätverk En serie nyheter som ska kapa kostnader och skynda på utrullning av nät. Nu meddelar Della tt de har en radda nya lösningar på telekomsidan.

Dell lanserar lösningar för att snabba på nätverksutrullning

Ett öppet och robust ekosystem är grunden för att tredjeparts tjänsteleverantörer och partners ska kunna utveckla tjänster samt samexistera sömlöst med nätägare. Och nu har Dell Technologies kommit med flera nya lösningar som ska underlätta detta.
– Tjänsteleverantörer inom telekomsektorn håller på att förändra hur de bygger och rullar ut öppna nätverk, för att kunna erbjuda mer innovativa tjänster. Våra nya telekomlösningar för samman det öppna ekosystemet för nätverksoperatörer och gör det enklare och säkrare att skapa intäkter kopplat till nätverken och nya tjänster, säger Dennis Hoffman, ansvarig på Dell Technologies Telecom Systems Business.

Ska minska kostnader och komplexiteten

Så vad är då de nya tjänsterna. Den första går under namnet Dell Telecom Multi-Cloud Foundation. Här handlar det om en nätverksinfrastrukturlösning som ska göra det billigare och mindre komplext att rulla ut öppna molnbaserade nätverk.

Den andra är Open Ran Accelerator Card och är något som man utvecklats tillsammans med Marvell. Här erbjuds ett nytt ”5G Lager 1 processkort” för vRAN- och Open RAN-lösningar. Denna är utformad för Dell Poweredge och andra X86-baserade servrar och ger då samma teknik och prestanda som dagens 5g-nätverk.

Öppen labbresurs

Vidare så stärker företaget sitt erbjudande inom telekom genom att underlätta integrering med parters. Där Dell säger att nätverksinfrastruktur ska gå snabbt att operationalisera med Prodeploy for NFVI.

En annan sak man även har är ”Open Telecom Ekosystem Lab Solution Integration Platform” och här handlar det om att tjänsteleverantörer och andra parterna på ett säkert sätt kan kolla samman egna utvecklingsresurser med Dells labb och infrastruktur.

De olika lösningarna kommer att tillgängliggöras i år med första start i mars för vissa och mot slutet av året för exempelvis Open RAN-lösningen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.