Rapport: Hälften av deltagarna kommer för sent till videomötet

videomöten Ny undersökning från startupföretaget Read visar att videomöten med många deltagare ofta håller låg kvalitet.

Rapport: Hälften av deltagarna kommer för sent till videomötet

I dag är videomöten vardagsmat, men hur bra fungerar det egentligen? Videokonferenser har öppnat helt nya möjligheter att mäta och analysera möteskvaliteten och det är precis vad startupföretaget Read har gjort. Efter att ha analyserat tre miljoner minuter från virtuella möten med sju eller fler deltagare kom man bland annat fram till att:

  • 50 procent av deltagarna ansluter efter utsatt mötestid.
  • 22 procent av deltagarna säger inte en enda sak under mötet.
  • 40 procent av deltagarna har ett engagemang som är lågt eller under genomsnittet.
  • 11 procent deltar i videomötet utan att ha videokamera eller mikrofon påslagen.

Read lanserades i september i fjol och erbjuder en mjukvara som kan mäta engagemang och sinnesstämning hos de som deltar i videomöten. Mjukvaran använder sig av ai och språkigenkänning för att analysera tal och ansiktsuttryck hos mötesdeltagarna och utifrån detta bedöma om mötet håller hög kvalitet eller inte.

– Dåliga möten orsakar en omfattande förlust av resurser och moral, säger David Shim, vd på Read till Geekwire.

David Shim konstaterar också att de som började distansarbeta under coronapandemin ofta bjöd in alltför många mötesdeltagare, som i de flesta fall också valde att acceptera inbjudan.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.