Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

”Den här typen av chanser kommer inte ofta”

Nytt jobb Från tågresor till den stora 5g-resan. Mats Almgren byter SJ mot Tele2 där han nu blir ansvarig för företagssidan.
– Ett fantastiskt kul jobb det kände jag att det måste jag ta, säger han.

”Den här typen av chanser kommer inte ofta”

Mats Almgren har en gedigen telekomerfarenhet. Han har tidigare varit affärsområdeschef på Telenor samt jobbat på TDC-Song som förvärvades av Tele2 för några år sedan.

Efter ett kortare gästspel på SJ – återkommer han nu till branschen. Men istället för Telenor, är det Tele2 som gäller. Detta som ansvarig för den nya företagsorganisationen, en position han intar den 18 januari 2021.

Men vad var det som fick honom att växla spår? Jo, det enkla svaret var att Tele2 kom med ett erbjudande som var för spännande för atttacka nej till.

– Det var nu under hösten som jag blev tillfrågad, och nu fick jag chansen att komma in och bli ansvarig för B2B-organisationen. Det är ett riktigt kul uppdrag som passar mig perfekt i ett framgångsriktigt bolag. Jag hade inte tänkt att sluta på SJ och egentligen kan jag tycka att tiden på SJ blir för kort. Men den här typen av chanser kommer inte ofta, säger Mats Almgren.

Att han blev tillfrågad menar Mats troligtvis mest handlar om telekomerfarenheten snarare än att SJ-tiden skulle ha givit honom unik kompetens.

– Nej, jag tror inte att de har anställt mig med tanke om det jag för med mig från SJ. Men med det sagt, SJ har kommit väldigt långt i sin digitalisering och är väldigt innovativa när det kommer till försäljning och utveckling där märkte jag en väldigt stor skillnad när jag kom till resebranschen.

Helt ny organisation

Rollen som chef för den nya företagsorganisationen, som innehåller alla storlekar på företag (tidigare LE- och SME-delarna har slagits samman) innebär att han utöver att vara ny på jobbet – även kommer att ha en ny organisation att styra upp. Så vad blir det första att styra upp?

– Vi får se hur pandemiläget är just då. Det är november nu och jag börjar först i mitten av januari, men jag hoppas självklart kunna vara på kontoret men går inte det fullt ut så får jag hantera det då. Jag måste ju lära känna mitt team och sätta mig in i verksamheten. Det kommer troligtvis bli en annorlunda start, och om det är så illa att pandemin fortsätter så får det kanske bli en digital onboarding.

Så vad hoppas Tele2:s nya företagschef åstadkomma under nästa år? Mats säger att det ännu är lite tidigt att prata mål – men har ändå stora förhoppningar.

– Det är inga lätta frågor att prata mål, särskilt eftersom jag inte ens varit på Tele2:s kontor ännu. Men under 2021 så har jag skaffat mig ett bra nuläge samt varit med och vässat vårt erbjudande ytterligare. Det pågår redan i dag massa bra saker på Tele2 och de skall jag se tillatt bygga vidare på. Tele2 redan i dag är en riktigt stor B2B-aktör i Sverige – men förhoppningen är att kunna ta det här till nästa nivå och i framtiden bli den främste spelaren, säger han.

Nya uppgifter

Almgren hoppar av

Innan Mats Almgren hann tillträda annonserade Tele2 den 12 januari 2021 att han inte kommer att börja hos operatören av personliga skäl.

Istället tar Stefan Trampus över som ansvarig för företagsförsäljningen.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter