Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Deras ambition: Skapa en ny nordisk datacenterjätte

Datacenter En fusion för att konsolidera datacenterbranschen i Norden. EcoDataCenter och Fortlax kommer gå samman och skapa en ny storspelare.
– Vi har en tydlig plan, säger Lars Thunell på EcoDataCenter.

Deras ambition: Skapa en ny nordisk datacenterjätte

Fortlax har sedan 15 år tillbaka byggt sig en stark marknadsposition i Sverige. Och nu har EcoDataCenter kommit överens med ägarna i Fortlax om ett strategiskt samgående. Detta som ett led att skapa en ny jätte i branschen.
Samgåendet som formellt sker genom aktieförvärv och aktieväxling innebär att man nu kan dra fördel av båda företagens styrkor.
– Fortlax har genom åren byggt upp en stark marknadsposition främst inom högsäkerhetsområdet och är en pionjär inom co-location-marknaden i Sverige vilket gjort det till det ledande alternativet för kunder som vill ha en svensk leverantör av datacentertjänster, säger Lars Schedin, vd för EcoDataCenter.

EcoDataCenter å sin sida var först i världen med att lansera ett koldioxdpositivt datacenter. Nu ska man applicera sina kunskap på Fortlax-anläggningarna i Piteå samtidigt som man kommer öka kapaciteten i de egna hallarna i Falun.
– Vi har en tydlig plan för vår expansion där vi kommer att både göra förvärv och samgåenden men där vi också successivt kommer att bygga ut våra befintliga anläggningar, säger EcoDataCenters ordförande Lars Thunell.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter