Det här är på gång i Microsoft Teams

Virtuella möten Fler appar, nya samtalsfunktioner och mötesverktyg.
Microsoft Teams utvecklas i rasande takt och nyheterna duggar tätt.
– Teams har precis fyllt ett år – och det har hänt otroligt mycket sedan lansering, säger Henrik Byström på Microsoft.

Det här är på gång i Microsoft Teams

Det var i mars 2017 som Microsoft lanserade Teams – en kommunikations- och samarbetsplattform integrerad med Office 365. Men trots att systemet knappt är året gammalt – är det redan över 200 000 organisationer som använder det.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Engagemanget är enormt och det växer hela tiden i och med att Teams utvecklas i takt med feedbacken vi får, säger Henrik Byström, affärsområdeschef Modern Workplace, på Microsoft.

Lagom till ”födelsedagen” avslöjade Microsoft vad som komma skall. Och den roadmap man har presenterat innehåller flera efterlängtade uppdateringar.

– Teams vision är att bidra till mer intelligent kommunikation. Och i samband med 1-årsjubileumet utannonserades bland annat en översättningstjänst, röstinteraktion med Cortana och mobildelning under möten, säger Henrik. En annan sak jag själv tycker är snitsig är att man under videomöte kan sudda ut bakgrunden så att den inte stör. Exempelvis om man sitter hemma eller på ett kafé.

Tar in alla aspekter av mötet

Andra saker som kommer är mötesinspelning med automatisk transkription och tidskodning. Saker som gör att man i efterhand kan läsa undertextning, söka i konversationer och spela upp delar av mötet i efterhand. Uppdateringar som enligt Henrik underlättar enormt.

– Ett möte har ju ett före-, under och efterskede. Och därför ska Teams vara den naturliga hubben för kommunikation. Inför mötet vill man ju kunna förbereda sig och ta del av dokument med mera, och efter mötet ska alla kunna ta del av det man gick igenom. Här är Teams fantastiskt eftersom det klarar att knyta ihop alla tre delar, säger han.

Uppdateringar baserade på feedback

Mycket av kommande uppdateringar är baserat på önskningar och feedback från användarna, men även att man implementerar funktioner från Skype for Business.

– Teams har fått ett enormt mottagande under sitt första år och den utvecklas hela tiden. Men kundernas första reaktion är ofta ”wow, det här hade jag inte förstått”. När folk ser hur snabbt och smidigt man får ihop chatt-tjänsten med mötes- och samarbetsdelen samt appar – då inser de vilken kompetent plattform det är.

Men även om Teams är ett robust och multifunktionellt system så kräver det enligt Henrik engagemang.

– Oavsett vilket verktyg man använder så krävs det engagemang för att lyckas. Användarna måste vara med och ge innehållet värde. Teams är en digital förlängning av det fysiska och kräver virtuellt engagemang.

Inte som Slack

Teams har av vissa liknats med Slack och andra liknande kommunikationsplattformar, men det är en haltande jämförelse enligt Henrik. Och att försöka kränga på Teams utan Office är inte något man på Microsoft funderar över.

– Att skapa en produkt som inte är integrerad i Office 365 är inte aktuellt. Teams är inte bara en chatt., utan handlar om en större helhet. Värdet blir så otroligt mycket större som en del i paketet Office 365. Jag är övertygad om att du får större värde i Teams än av andra, för här får du ett ihopkopplat system som innebär att du inte behöver hoppa mellan olika program, säger Henrik Byström.

Detta är på gång i Teams
– Direktsända möten
– Molninspelning
– Stöd för stormöten (~250)
– Samtalslobby för externa samtal
– Outlook möteschema för andra plattformar
– Ladda upp och dela PowerPoint
– Whiteboard och mötesanteckningar
– Support för Skype Room
– Surface Hub support
– Trio 1 Touch Teams
– eDiscovery
– Samtalsköer

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.