Det här är viktigast för att kunna realisera SD-WAN

Sänkta kostnader och bättre koppling till molnapplikationer. I en studie sätter Gartner fingret på vad som är viktigast för att kunna realisera fördelarna med SD-WAN.

Det här är viktigast för att kunna realisera SD-WAN

Utökade molntjänster och beroende av applikationer pressar många verksamheters nätverksmiljöer. Och i takt med att allt mer tar resan upp i molnet krävs det även större flexibilitet, smidighet och skalbarhet från det underliggande nätverket. Dessutom får förflyttningen från en datacenterfokuserad till en molnbaserad plattformsmodell långtgående konsekvenser för hur bandbredden utnyttjas.
Och det blir inte enklare av att kunder, anställda och andra företag ställer allt högre krav på en enhetlig och smidig upplevelse av tjänster och innehåll.

Det är i skenet av detta som SD-WAN kommer som en räddare i nöden. Tekniken kan identifiera olika dataflöden, prioritera dem utifrån verksmahetens preferenser och sen se till att den prioriteringen kommer alla marknader tillgodo.
Men det är inte bara att kasta sig ut och köpa upp en lösning och hoppas på det bästa, det skriver analysfirman Gartner i en studie. Gartner anger att för att företag ska kunna realisera de stora fördelarna krävs det att verksamheten analyserat sina behov och prioriteringar. Att inför implementeringen rangordna applikationer efter hur affärskritsika de är.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter