Det ljusnar för Telenor i Sverige

Det börjar ljusna för Telenors affärer i Sverige. Mobilverksamheten visade under första kvartalet en EBITDA-marginal på 15,5 procent, vilket är något över målet för hela året.
Även lönsamheten i fastnätsverksamheterna mot företag gick upp. Men den sjönk i Bredbandsbolaget.

Mobilverksamheten omsatte 1,3 miljarder norska kronor och EBITDA-marginalen blev 15,5 procent. Antalet abonnemangskunder ökade med 12 000, medan det totala antalet kunder minskade med 14 000. Den mobila marknadsandelen för Telenor i Sverige uppskattades till 17 procent. Genomsnittlig omsättning per kund var 229 norska kronor, fördelat på 330 NOK för abonnemangskunder och 49 NOK för kontantkortskunder. 

– Vi är glada för att resultatet för mobilverksamheten är så starkt redan i det första kvartalet. Vårt mål är en EBITDA-marginal på över 15 procent för hela året, säger Johan Lindgren vd för Telenors svenska mobilverksamhet.

Omsättningen för den totala fastnätsverksamheten i Sverige blev 727 miljoner NOK och EBITDA (rörelseresultat före avskrivningar) blev 109 miljoner NOK. I Bredbandsbolaget ökade antalet xDSL och LAN-abonnenter med 15 000 till totalt 385 000 och antalet bredbandstelefonikunder ökade med 15 000 till totalt 119 000.

EBITDA i Telenor AB, fastnätsverksamheten mot företag ökade och blev positiv som en följd av ökad bruttomarginal för taltrafik och xDSL, samt lägre kostnader.

– Efter en omfattande effektiviseringsinsats med stora kostnadsreduktioner är vi mycket nöjda med den positiva utvecklingen i Telenor AB, säger Kjell-Erik Tenold, vd för Telenor AB.

EBITDA i Bredbandsbolaget påverkades negativt av prispress i marknaden och högre kostnader som en följd av försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.