Det papperslösa samhället dröjer

Det kommer att dröja innan vi når det papperslösa samhället. Det visar en undersökning posten låtit genomförs som pekar på att nio av tio svenskar tycker att det är viktigt att få räkningar och deklarationer hem i brevlådan. Knappt fyra v tio tycker att det är viktigt att få samma information elektroniskt.

Undersökningen visar entydigt att, trots att 77 procent av svenskarna har tillgång till dator hemma, att människor föredrar att få räkningar, deklarationer, försäkringsbesked och läkarbesked via posten. Nio av tio föredrar fortfarande informationen på papper före att få den elektroniskt. Samtidigt visar undersökningen att tre av fyra som har dator betalar sina räkningar via internet.

– Efter ett decennium med elektronisk kommunikation ser vi nu tydliga mönster. Trots hög datorvana vill de allra flesta ha räkningar, deklarationer och annan viktig information i pappersform. Pappret är fortfarande en viktig informationsbärare och relationsskapare, säger Anders Åsberg, chef för Administrativa sortimentet på Posten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.