Det rings mer från kontoren

Det rings mer idag på kontoret än för fem år sedan. Det visar en undersökning som headsettillverkaren Plantronics låtit genomföra bland 1 200 personer i Europa och USA. Undersökningen visar också att man talar mest i telefon i England.

Det verkar inte som om e-posten inträde på våra arbetsplatser inneburit att vi talar mindre i telefon, tvärtom så talas det mer. I undersökningen så talar nästan hälften av de anställda mer i telefon idag än för fem år sedan. En tredjedel av de tillfrågade talar mer än två timmar i telefon per dag. Mest pratlystna är anställda i Englad där 20 procent talar mer än fyra timmar per dag. I Spanien och Frankrike är motsvarande siffra bara fyra procent.

Enligt undersökningen tror 59 procent att en övergång till den trådlösa arbetsplatsen kommer att bli verklighet inom de närmaste fyra åren. Men 41 procent tor samtidigt att deras egen arbetsplats ligger efter i denna utveckling.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.