Det vibrerar om BT800

Framöver lär headseten få allt fler av mobiltelefonens funktioner. Jabra BT800 har försetts med egna ringsignaler och inbyggd vibrator. Men ett headset måste framförallt ha ett bra ljud. Telekom idag har testat.

BT800 är Jabras första trådlösa headset med en mängd funktioner som vanligtvis återfinns i mobilen, exempelvis egna ringsignaler, inbyggd vibrator, display med menynavigering och samtalslista, som visar vem som ringer.

BT800 har försetts med den nya versionen av bluetooth, version 1.2. Jabra har också helt integrerat tekniken Digital Signal Processing som ska förbättra ljudkvaliteten avsevärt, oavsett i vilken miljö man befinner sig i. Störande ljud som vind och trafik reduceras, eftersom volymen anpassas automatiskt.

Svagt eko

Att koppla ihop headsetet med telefonen och börja ringa är snabbt avklarat. Så länge mobiltelefonen finns inom rimlig räckvidd är ljudet kristallklart för personen som använder headsetet. Men personen på andra sidan linjen upplevde ett svagt eko.

Headsetet klarar omkring 20 meter innan det börjar knastra i hörsnäckan och har upp till sex timmars taltid och 125 timmars standbytid.

Snabbtest:

Jabra BT800

+ Röststyrning och återuppringning

+ Passar bra på örat

– Svagt eko för samtalspartnern

– Dålig batterikapacitet

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.