Devicom ny mobiloperatör i Telenors nät

En ny lågprisoperatör för företag och privatpersoner gör entré på den svenska marknaden för mobiltelefoni. Devicom, som tidigare levererat fast telefoni, blir verksamma i Telenors mobilnät. Man tar över teknik och kunder från Lebara.

Devicom kommer att ta över Lebaras mobila (emps) plattform på Telenors svenska gsm-nätverk utan inträdesavgift eller teknisk investering. Genom övertagandet kommer Devicom att kunna börja sälja mobila telefonitjänster under sitt eget varumärke till både privatpersoner och mindre företag.

– Vi på Telenor är väldigt nöjda med att Lebara har hittat en partner för att utveckla Lebara Sweden’s existerande mobila plattform. Vi ger Devicom det stöd de behöver för att utveckla sin mobila verksamhet, säger Thomas Sparrmo, marknadschef Telenor Företag.

Fokus på låga priser

Devicom kommer att erbjuda konkurrenskraftiga mobiltjänster, med fokus på låga priser på både internationella och nationella samtal. Tjänsten kommer att kombineras med Devicoms förvals- och abonnemangsservice för fast telefoni för att ge bästa möjliga värde för både företags- och privatkunder. Devicom planerar att marknadsföra sin mobiltjänst genom existerande försäljningskanaler.

– Det här avtalet representerar ytterligare ett steg i en kontinuerlig, värdeskapande strategi som syftar till expansion inom både den privata sektorn och den små och medelstora företagsmarknaden. Avtalet möjliggör för Devicom att erbjuda mobiltjänster till låg kostnad i Sverige. Dessutom var avtalet genomförbart utan vare sig teknisk investering eller inträdesavgift. Vi kommer att kunna erbjuda mobila tjänster vilket är något vi inte kunde göra tidigare. Detta säkrar låga priser för våra kunder och ny trafikinkomst för Devicom, säger Paul Derly, vd på Devicom.

Tar över befintliga kunder

Enligt avtalet kommer Devicom utan kostnad även att ta över de kunder som använder Lebara Sweden idag. Devicom har grundat Devicom Mobile AB, ett helägt dotterföretag, för den mobila tjänsten som kommer att hantera både Lebaras och Devicoms mobilvarumärke.

– Det här är en bra lösning för våra kunder i Sverige. Vi ser fram emot att Devicom tar över och utvecklar Lebara Swedens kundunderlag inom mobiltelefoni, säger David Pointon, European Finance Director på Lebara Group i London.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.