DGC fick pris som ”Årets företag”

It-företaget DGC har under de senaste åren omvandlats från att vare en PC-tillverkare till en av leverantör av datakommunikation och drifttjänster. Omvandlingen har varit så framgångsrik att DGC nu utsetts till ”Årets företag” av Almi Företagspartner Stockholm.

– DGC får priset för att man så framgångsrikt omvandlat sin verksamhet från att vara en pc-tillverkare till en tjänsteleverantör av drift och datakommunikationstjänster. Vi på Almi trodde hela tiden på företagsledningens strategi och lånade ut pengar som var nödvändiga för att genomföra denna omvandling. DGCs nya tjänsteområden har ju sen visat sig gå väldigt bra och tack vare det har man kunnat flytta personal från pc-tillverkningen till de nya områdena, i stället för att sparka dem. Vårt uppdrag på Almi är ju att bidra till förnyelse och tillväxt svenskt näringsliv och det är vår utlåning till DGC ett utmärkt exempel på, säger Mats Nyström, ansvarig handläggare på Almi Företagspartner Stockholm.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.