De levererar säkert domstolsnät

datakommunikation Tidigare i år tog DGC hem uppdraget att leverera dataförbindelser åt Åklarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten. Nu hakar en till kund från rättsväsendet på.

De levererar säkert domstolsnät

Det är Sveriges Domstolar som nu har beslutat att de också ska köpa datakommunikationstjänster från DGC. Lösningen består av fiberförbindelser med hög kapacitet, redundans och avancerad kryptering. Den inkluderar även anslutning till internet, skydd mot överbelastningsattacker och tjänster kring trådlöst nät för gästaccesser. När Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten tidigare i år gjorde sin upphandling så var säkerhetskraven höga. Inte bara skulle myndigheternas trafik hållas åtskild från andra kunders, utan trafiken ska dessutom krypteras.

– Det är väldigt liknande lösningar, men dock inte identiska, säger Mattias Wiklund, försäljningschef på DGC, som av kundhänsyn dock inte går in på detaljer om hur affärerna skiljer sig.

Avtalet är fristående från varandra, så för DGC är det en fjäder i hatten.

– Det visar på att vi lyckats ta fram ett bra erbjudande, säger Mattias Wiklund.

Arbetet med Sveriges domstolar inleds nu, och kommer att pågå under ett år.

– När det handlar om en såhär lång utrullningstid handlar det ofta om önskemål från kunden, säger Mattias Wiklund.

Avtalet sträcker sig över tre år, med möjlig förlängning upp till två år. Värdet för den initiala avtalstiden är ungefär 11 miljoner kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.