DGC ger ip-vpn till Åhlens varuhus

DGC tecknar ett nytt kontrakt med Åhlens värt tio miljoner kronor. 400 butiker i kedjan ska kopplas till ip-vpn-lösningen Retail Net.
Mattias Wiklund på DGC ser det nya avtalet som en bekräftelse på att tidigare samarbeten skötts bra av DGC.

Ett fyraårigt avtal mellan DGC och Åhlens ska säkerställa kommunikationsbehovet i alla Åhlensgruppens varuhus och butiker. När arbetet med att knyta ihop ip-vpn-lösningen är färdig förväntas cirka 400 butiker vara uppkopplade till Retail Net, DGCs telefoni- och nätlösning för företag.

– Det var viktigt för oss att den leverantör vi valde kunde leverera en enhetlig nordisk lösning med en flexibilitet och servicenivå som var anpassad till vår verksamhet med många snabba nyetableringar i både Sverige, Norge och Finland. Förutom detta så hade DGC det bästa erbjudandet, både sett till pris och prestanda, säger Martin Thell på Åhléns.

Avtalet är för DGC en utökning från nuvarande samarbete där man levererat Retail Net till de Åhlensägda kedjorna Kicks och Lagerhaus, allt som allt cirka 240 butiker.

Det nya avtalet med Åhlens är till att börja med värd cirka tio miljoner kronor.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.