DGC gör affär med apotekskedja

Kronans Droghandel har valt DGC som leverantör av en datakommunikationslösning till sina drygt 170 apotek i Sverige. Avtalet beräknas vara värt omkring 8 miljoner kronor.

Kronans Droghandel utgör en av de nya aktörerna på apoteksmarknaden och har vid omregleringen av den svenska apoteksmarknaden förvärvat 171 apotek runt om i landet. Nu har man också valt nätoperatören DGC som leverantör av en ip-vpn-lösning, där både realtidsapplikationer och hantering av elektroniska recept kommer att ingå.

Avtalet sträcker sig över tre år och uppges ha ett totalt värde på cirka åtta miljoner kronor. I avtalet ingår även en option för Kronans Droghandel att avropa lan-drift av operatören.

– Vi har valt DGC eftersom de har visat sig att vara snabba och smidiga att samarbeta med. Dessutom har vi fått mycket goda referenser från några av DGCs befintliga kunder och vi ser fram emot vårt samarbete, säger Juha Alskog, it-chef, på Kronans Droghandel.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.