DGC utmanar med ip-telefoni

Dataföretaget DGC utmanar jättarna med ip-telefoni. Med ett eget dsl-nät tänker DGC bli ett alternativ för mindre och medelstora företag.

DGC utmanar med ip-telefoni

Dataföretaget DGC har under de senaste åren omvandlats från att vare en pc-tillverkare till en leverantör av datakommunikation och drifttjänster. Ip-telefoni är nu nästa satsning.

DGCs offensiv inom ip-telefoni kommer att ledas av Gustaf Karling, tidigare vd för DGC Access. Gustaf blir från och med september ny vd för det nya dotterbolaget DGC Communications. Mattias Wiklund, tidigare försäljningsdirektör på Dell, tillträder samtidigt som ny vd för DGC Access.

– Vi har redan cirka 6 procent av den svenska ip-vpn marknaden och vi vill ha mer. Att de tre stora före detta nordiska monopolföretagen konsoliderar marknaden genom uppköp av bland annat Song och Bredbandsbolaget gynnar bara oss som utmanare. Snart är vi det enda alternativet för mindre och medelstora företag som inte vill vara en liten obetydlig kund hos Telia eller motsvarande, säger Jörgen Qwist koncernchef DGC.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.