Dialect fortsätter uppköpen

Dialect AB har under det gångna året köpt upp många av kedjans franchisetagare. Senast på listan är Dialect Gävle.

Dialect-koncernen har visat stort köpsug under senaste 12 månaderna. Hittills har man inte bara förvärvat Dialect Kundservice och Dialect-kontor i Norrköping, Halmstad, Uppsala, Umeå, Täby och Mälardalen. Koncernen har även köpt upp två externa bolag – Phonia och Telefokus.

Nu avrundar man året med ytterligare en affär: Dialect Gävle.

– Vi tittar kontinuerligt efter möjligheter att konsolidera kedjan ytterligare och göra goda investeringar. Dialect Gävle är en verksamhet med mycket god lönsamhet och bra människor, förklarar Dialects vd Mats Kraitsik Kalvik.

Mer än hälften

Dialect Gävle kommer med sina elva anställda från och med nu att ingå i Dialect Region Mitt, under ledning av Mats Johnsson.

– Dialect Gävle kommer att stärka regionen ytterligare och det är med mycket energi och entusiasm vi kliver in i 2012, då vi ska jobba för att ännu fler av våra kunder ska kunna arbeta bäst där de är, säger Mats Johnsson.

Efter samtliga förvärv ökar Dialect AB:s omsättning till omkring 600 miljoner kronor årligen och antalet anställda uppgår till cirka 330 personer. Det är en stor bit av kakan, med tanke på att kedjan totalt, inklusive franchisetagare, omsätter cirka 1 100 miljoner kronor per år och har någonstans kring 650 anställda.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!