Dialect köper skånsk konkurrent

Telesystem Communication får nya ägare i form av Dialect som därmed stärker sin närvaro i södra Sverige.

Telesystem Communication har 14 anställda och verksamhet i Malmö, Helsingborg, Landskrona, Hässleholm och Kristianstad.

– Deras verksamhet är väldigt lik Dialects även om de har varit väldigt fokuserade på växel- och it-system och inte är lika starka på den mobila sidan som vi. Det tror vi att vi kan utveckla samtidigt som vi kan dra nytta av deras goda kompetens, säger Dialects vd Mats Kraitsik Kalvik.

Samordnas med Dialect Syd

Några minskningar av personal är inte aktuellt med anledning av ägarbytet.

– Vi har snarast tyckt att vi varit lite underdimensionerade i regionen. I Malmö har vi plats för ytterligare ett kontor och i Landskrona och Hässleholm har vi inte haft någon representation.

Telesystem Communication kommer åtminstone till att börja med fortsätta som ett separat bolag men det kommer att ledas av Lennart Oscarsson som också är vd för Dialect Syd.

Bra affär

I och med köpet av TeleSystem Communication fortsätter Dialect sin uppköpskampanj både inom och utom kedjan, en strategi som Mats Kraitsik Kalvik räknar med kommer att fortsätta.

– Vi tittar kontinuerligt efter möjligheter att konsolidera Dialectkedjan ytterligare och göra goda investeringar. Telesystem Communication har presterat bra resultat även om förra året var lite svagare. I år ser det positivt ut trots att den här marknaden i stort är ett blodbad just nu, säger han.

Säljare av TeleSystem Communication är Levinsgruppen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.