Dialect öppnar åter i Karlstad

Bransch Tidigare i år drog sig den dåvarande frenchisetagaren ur kedjan, nu är Dialect tillbaka i Karlstad och runt hörnet finns planer för ytterligare etablering i Värmland.

Karlstadsföretaget One It Solution startade så sent som 2011 men har nu skyltat om och blivit en del i Dialect-kedjan. Frenchiseavtalet med kedjan skrevs under i början av sommaren och verksamheten drog igång omedelbart. Bakom satsningen står Mikael Jernstedt som får sällskap av nya delägarna Niklas Sandegård och Mikael Nilsson. De har alla tre tidigare varit verksamma inom Dialect-kedjan och är nu tillbaka efter några år med andra bolag.

Dialect ABs vd Mats Kraitsik Kalvik är nöjd över att kedjan åter finns på plats i Värmland.

– Potentialen i Karlstad och Värmland är stor, det finns få aktörer för små- och medelstora företagskunder som erbjuder det helhetserbjudande som vi kan göra inom it och telekom, säger han.

Större planer

Ännu så länge jobbar Mikael Jernstedt ensam vid Dialect i Karlstad men han räknar med att snart utöka sin stab.

– Med den bas av tidigare Dialect-kunder med installerade växlar kommer det att finnas behov av mer personal.

Trots att det varit tufft för tidigare aktörer i regionen siktar Mikael Jernstedt också på att öka närvaron i länet ytterligare.

– Vi planerar för att öppna kontor även i Säffle. Planerna är konkreta men först måste vi komma igång här. Vi ska jobba för att skapa effektiva kommunikationslösningar för företagare i regionen. Med Dialects egen mobila växel, Office 365 och vår långa erfarenhet av branschen ska vi skapa ett kontor där alla beståndsdelar kan installeras, supporteras och underhållas med ett fast pris, säger Mikael Jernstedt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.