Dialect tar hem miljonorder

Dialect Systems har fått en stororder på telefoni som tjänst. Affären beräknas vara värd cirka sju miljoner kronor och utgör det största enskilda uppdraget för företagets ip-centrex.

Den affär Dialect lyckats vinna innebär leverans, installation och support av 1 500 nya anknytningar av företagets centrex-lösning, som baseras på ip-växeln Advoco Netpbx. Leveransen kommer att ske under en period på 36 månader, varav den största delen levereras inom det närmaste året, uppger företaget. Ordervärdet uppgår till cirka sju miljoner kronor.

Dialect Systems vd, Henric Lööv, berättar för Telekom idag att detta utgör den största enskilda kundorder man fått för sin telefonitjänst i antalet anknytningar räknat. Lösningen är från kundens sida samtidigt också en satsning på ett telefonisystem med slagsida åt rörligt arbete.

– De allra flesta av de 1500 anknytningarna är mobila, medan 200 anslutningar går till fasta ip-anknytningar, säger Lööv.

Internt samarbete

Dialect Systems ansvarar för hela kedjan från planering till färdiga installationer och support. De första 500 telefonanknytningarna uppges också redan vara installerade hos kunden, som har begärt att få vara anonym. De resterande 1 000 kommer att implementeras fram till slutet av första kvartalet 2010.

– Ordern innebär ett samarbete mellan Dialect-kedjan och Dialect Systems. Affärskedjan kommer att stå för den telefonihårdvara som behövs, medan Dialect Systems implementerar själva systemet med alla förbindelser och växeltjänster, säger Lööv.

Att man tagit på sig ett så här pass stort uppdrag uppges ha varit både utmanande och utvecklande på samma gång.

– Det här uppdraget har varit en stor utmaning inte minst för att tidplanen varit mycket pressad och att vi även varit delaktiga i kundens interna projektledning, men nu är de första anknytningarna på plats och allt fungerar som det ska, avslutar Lööv.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.