Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Dialogmöten i första skedet för PTS

Regeringen har gett PTS uppdrag att skapa en helhetsbild av mobiltäckningen i Sverige. Stickprovsmätningar av täckningen är en del, en annan är dialogmöten mellan inblandade partner – ett arbete som just påbörjats.

Dialogmöten i första skedet för PTS

I våras satte Anna-Karin Hatt ned foten i täckningsfrågan och krävde att operatörerna skulle leva upp till de löften de avlagt när det gäller täckningskartor. Det tog inte lång tid innan hon och regering skred till verket.

I maj i år fick kommunikationsmyndigheten PTS i uppdrag av regeringen att skapa en helhetsbild av hur det egentligen står till med operatörernas utlovade mobiltäckning. I det ingick tre olika uppdrag som Telekom idag skrivit om i omgångar [se länkade artiklar nedan].

Första mötet

I slutet av förra veckan hölls så de inledande dialogmötena där PTS stod som arrangör. Vid mötena har myndigheten tillsammans med regionala och lokala företrädare från kommuner och intresseorganisationer samt operatörer diskuterat vilka utmaningar som finns för att få till utbyggnaden av av mobilnät. Syftet med dialogmötet var i första hand att knyta samman lokala och regionala intressenter och operatörer.

– Dialogen har varit konstruktiv och kreativ, och redan nu har vi fått många idéer om nya sätt att samverka. Alla kan bidra, gemensamt hittar vi lösningar. Det behöver inte bara handla om pengar, det kan handla om marktillstånd, bygglov och information om kundunderlag. En fortsatt utbyggnad av mobilnäten är viktig för Sverige och svenska konsumenter, säger PTS generaldirektör Göran Marby.

Till hösten kommer fler möten att hållas ute i landet för att fortsätta dialogen och fördjupa den utifrån de regionala utmaningarna som finns runt om i Sverige.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter