Digital hjälp till 1000

Bransch Projektet Kickstart digitalisering har fått mer pengar från Tillväxtverket. Nu ska svenska företag få hjälp med sin digitala övergång för att ligga före sina utländska konkurrenter.

Digital hjälp till 1000

Förra året genomförde Teknikföretagen tillsammans med IF Metall och RISE, Research Institutes of Sweden, ett projekt för att stödja 100 små och medelstora företag i deras digitala transmission. Projektet finansierades av Tillväxtverket och målet var att svenska teknikföretag skulle få ett digitalt försprång jämfört med andra länder.

Parterna har nu kommit fram till att projektet var lyckat och Tillväxtverket har skjutit till medel så att Kickstart digitalisering från och med i höst ska stödja minst 1 000 företag.

Målgruppen är små och medelstora industri- och teknikföretag som har begränsade medel för att själva hinna med att sätta sig in i digitaliseringens möjligheter.

– Vi har ett uppdrag att stärka näringslivet. Med Kickstart digitalisering vill vi inspirera företagen att se de digitala möjligheterna och dela med oss av vår kunskap och erfarenhet för att sänka trösklarna att komma igång, säger Pia Sandvik, vd för RISE, i ett uttalande.

Läs mer om projektet här

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!