Dimension Data tar grepp om Istanbul

Nu lanseras Microsofts nya Live Communications Server med den omtalade kommunikationsklienten kallad Istanbul. Det innebär avancerade telefonifunktioner direkt i datorn.
Dimension Data är utvald som en av tre systemintegratörer i världen att få applikationerna att samverka i en enhetlig kommunikationslösning.

Systemintegratören Dimension Data, med fokus på ip-telefoni, har utvecklat en kommunikationslösning genom att integrera Microsoft Live Communications Server 2005 med Microsofts kommande kommunikationsklient Microsoft Office Communicator 2005, också kallad Istanbul. Det handlar om att få telefoni, nätverk och applikationer att samverkar effektivt.

– Vi är väldigt glada att Microsoft har valt oss som partner. Samtidigt är vi en av få aktörer som har kapaciteten att sy ihop en komplett kommunikationslösning, säger Mats Germundsson, Sverigechef på Dimension Data.

Telefoni i datorn

Dimension Data kommer bland annat att integrera följande funktioner:

Ip-telefoni, där en integrerad telefoniklient i pc:n inkluderar indikation på inkommande samtal direkt i pc:n, nummerpresentation, samtalsdirigering, avisering av missade samtal via e-post, integration av katalog- och söktjänster och ringa genom att klicka på skärmen. Säker snabbmeddelande funktion genom Instant Messenger. Här anpassad för företag. Integration av applikationer, som Microsoft Office System och Sharepoint.

Genom Live Communications Server 2005 blir videomöten där deltagarna till exempel kan följa en gemensam presentation som dessutom kan integreras med en telefonilösning vid sitt skrivbord verklighet. En annan viktig funktion är integration och synkronisering av Microsoft Active Directory och andra katalogtjänster med säkerhets- och telefonilösningar.

Bygga egen plattform

– Företag idag kräver marknadsledande kommunikationslösningar som är inriktade på produktivitet, kostnader och företagets kommunikationsbehov, både på lokal och internationell nivå, säger Mats Germundsson.

Han menar att i dagens it-miljö är några av baskraven att applikationer ska vara lätta att implementera och vara användarvänliga. Med Live Communications Server 2005 kan företag själva kontrollera administration och säkerhet. De kan också bygga en egen plattform för realtidskommunikation där det går att skicka snabbmeddelanden, utbyta filer, ha ljud- och videokonferenser och dela applikationer. Live Communications Server 2005 och betaversionen av Communicator 2005 är båda integrerade i Microsoft Office.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.