Din telefon kan hackas av gummibjörnar

Mobilt Det är oroväckande lätt att hacka telefoner som använder fingeravtrycksläsare. Nu måste man också se upp med innehållet i godispåsarna.

Din telefon kan hackas av gummibjörnar

Sen telefontillverkarna började använda fingeravtrycksläsare för att öka säkerheten i telefoner har människor gjort försök att hacka dom. En av de senaste metoderna som upptäckts av säkerhetsforskare på företaget Fireeye och visat sig fungera både på telefoner från Samsung och Apple rapporterar Phonearena.com om. Den metoden går ut på att kopiera över fingeravtrycken på gelébjörnar.

Så här går det till

Fingeravtrycket går att kopiera från släta ytor som till exempel glas och metall eller från bilder på avtrycket, ibland kan det till och med räcka med en fotografi på en hand som vinkar. Avtrycket kan sedan överföras på till exempel gelébjörnar och användas som om det vore ditt finger för att verifiera en inloggning eller betalning. På så sätt kan obehöriga komma åt och utnyttja din information utan din tillåtelse.

Fingeravtryck som känts som en relativt säker metod verkar trots allt inte vara det. Listar någon ut ditt lösenord är det enkelt att ändra, får någon tag på ditt fingeravtryck står du däremot inför ett betydligt större problem.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter