Direktsänd falk-tv via 4g

4G För första gången sedan 50-talet finns det pilgrimsfalk i Stockholm. Hela sommaren har allt som skett i boet visats i direktsändning via webben med hjälp av 4g.

Direktsänd falk-tv via 4g

Det var i juli som Nordens Ark släppte fyra pilgrimsfalksungar i huvudstaden med förhoppningen om att fågelarten åter ska etablera sig efter omkring 60 års bortavaro. De fyra falkarna fick det snabbt tufft med massiv uppvaktning från måsar och trutar som inte uppskattade nykomlingarna. Tre av falkarna fick redan efter mindre än en vecka fångas in eftersom de inte klarade av att hantera attackerna men den fjärde verkar ha funnit sig till rätta och huserar nu på taket till Folksamskrapan på Södermalm.

Under hela sommaren har intresserade kunnat kolla in aktiviteten i boet via Naturskyddsföreningens kanal på Bambuser. Sändningarna från webbkameran strömmas från taket med hjälp av 4g-nätet och en väderskyddad mobilrouter.

När Telekom idag tittar in håller sig falken borta, allt vi ser är en lätt krusning på ytan i en vattenskål, kanske har ni läsare bättre tur. Här hittar ni sändningen.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!