Dolbys konferenstelefon ska väcka liv i mötet

Virtuella möten Förra året lanserade BT konferenstjänsten Meetme, vilken med ljudteknik från anrika Dolby utlovar en helt ny närvarokänsla för telemöten. Nu följer Dolby upp satsningen med en egen konferenstelefon som fungerar med både Meetme och vanliga ip-växlar.

Dolbys konferenstelefon ska väcka liv i mötet

Dolby Voice Conference Phone är specialutvecklad för att passa BT-tjänsten Meetme, som förutom att erbjuda hd-ljud dessutom klarar av att hålla rösterna och deras placering i förhållande till varandra separerade på vägen till mottagaren och ge användarna en känsla av att sitta i samma rum. Med den nya konferenstelefonen tar tjänsten plats även i konferensrummet och inte bara i datorer och mobila enheter.

Telefonen ska kunna fånga upp ljud i en radie på sex meter och har ett frekvensomfång på 14 kHz vilket brukar räknas som den nedre gränsen för riktigt hd-ljud.

Styr Dolby-telefonen gör man från den integrerade pekskärmen.

Tillsammans med Meetme kräver Dolby Voice Conference Phone ingen anslutning till växeln men för den som ändå vill ha det för traditionella konferenssamtal har telefonen sip-anslutning. Med tanke på att den använder sip och vanliga standardkodare för ljudet bör den fungera med de flesta ip-växlar men Dolby har bara certifierat den för Cisco Communications Manager.

Några uppgifter om pris eller något datum när telefonen kommer att finnas till försäljning finns inte ännu men Dolby hävdar att prislappen kommer att vara jämförbar med den för konkurrenternas motsvarande produkter. Gissningsvis innebär det någonstans mellan 8 000 och 10 000 kronor plus moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.