Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Donato Dahlström: Därför lyckas vi locka talangerna

Karriär Hur har IP Only Sverige kunnat locka väletablerade spelare att hoppa skepp till en mindre aktör? Här svarar vd:n på fem frågor om rekrytering.

Donato Dahlström: Därför lyckas vi locka talangerna

IP Only har fortsatt att rekrytera välkända telekomprofiler. Senast att ansluta är Telia-höjdaren Henrik Hammarström som blir chef över Large Accounts – affären mot stora företag och offentlig sektorn.

Vi bad Regina Donato Dahlström, vd för IP Only Sverige, att berätta hur ett företag kan bli mer attraktivt – och missarna som gör bolag svala.

Varför är IP Only en så attraktiv arbetsgivare?

– Jag tror att gemene man, inte minst i branschen, uppfattar IP Only som ett företag med driv, som hela tiden vill förändra och gå framåt. Jag vill inte säga att detta lockar alla, för det gör det inte, men många. Och det har vi också sett glädjande bevis på det senaste då vi lyckats rekrytera många starka profiler i branschen.

Vilka aspekter tror du är avgörande när det kommer till att få en person att våga lämna en bekväm position för ett nytt och kanske mindre företag?

– Igen – drivet, tempot. Men, som sagt, IP Only passar inte alla. Vi kräver engagemang och att man delar vårt tillväxt-dna. ”Fat and lazy” sade ingen om IP Only, någonsin.

Vilka misstag tror du att bolag gör som har svårare att rekrytera, detta trots att de i sig inte har en oattraktiv verksamhet?

– Att citera Jobs tillhör kanske något av det mest förutsägbara man kan göra, men när han sade att man inte ska anställa smarta personer och säga vad de ska göra, utan istället göra det dom säger, så stämmer det väldigt bra överens med vår filosofi. Grunden är enkel: var ödmjuk, skapa förutsättningar, ge förtroende, och släpp sedan kreativiteten fri. Det är så man utvecklar personer, och det är så man utvecklar företag.

Hur betydelsefull kan rekryteringen av rätt nyckelpersoner vara? Hur viktigt är ”nytt blod”?

– Det är oerhört viktigt, precis som det är viktigt att ha kvar personer med kunskap. Men nytt blod är en absolut nödvändigt, om inte med nya medarbetare varje vecka så åtminstone nya perspektiv. Lagom är ett ord som sällan sägs på IP Only, men det finns faktiskt ett sammanhang där ordet är bra – vid personalomsättning. Har du för mycket tappar du kunskap och förtroende, har du för lite får du en seg och trög organisation.

Vad är det man som företag vill föra in – vad är det viktigaste för en rekrytering att föra med sig i ryggsäcken?

– Kunskap och genomförandekraft. Och självklart en balans mellan ifrågasättande och lyhörd.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter