Doro genomför nyemission

Telefontillverkaren Doro har beslutat att genomföra en nyemission för i första hand de befintliga aktieägarna. Detta innebär 70 miljoner kronor mer till kassan.

Enligt Doro genomförs nyemissionen för att stärka bolagets finansiella ställning och härigenom ge företaget finansiell handlingsfrihet. Företaget har under 2005 genomfört ett större omstruktureringsprogam där man skurit ned rejält på kostnaderna.

Nästa steg handlar om att utveckla nya affärsområden utanför området trådlösa dect-telefoner som idag är utsatt för tuff konkurrens. Efter garanti- och andra emissionskostnader kommer emissionen att ge Doro ett tillskott på 70 miljorner kronor för att genomföra dessa nysatsningar.

Nyemissionen riktas till befintliga aktieägare där varje aktie berättigar till teckning av tre nya. Teckningskursen ligger på 6 kronor per aktie. Förutsättningen är dock att allt godkänns av den extra bolagsstämman i juni.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.