Doro gör trådlösa hörlurar för personer med nedsatt hörsel

hörlurar Svenska Doro är mest känt för sina senioranpassade mobiltelefoner. Nu utökar de sitt sortiment med hörlurarna Hearingbuds – speciellt utformade för personer med hörselnedsättning.

Doro gör trådlösa hörlurar för personer med nedsatt hörsel

Forskning pekar på att en tredjedel av personer i sextioårsåldern upplever någon grad av försämrad hörsel. Men att börja använda medicinska hörapparater kan vara en hög tröskel för många.

Nu har det Malmöbaserade företaget Doro, ledande inom senioranpassade mobiler i Europa, kommit med en lösning – Hearingbuds. I ett pressmeddelande säger Yucel Yasar, produktchef på Doro, att produkten fyller ett stort hål på marknaden.

– Doro Hearingbuds är specifikt designade för de som börjar få nedsatt hörsel och upplever en sämre ljudkvalitet i vissa situationer och miljöer. Idag är det naturligt att byta styrkan på sina glasögon när synen förändras. Samma sak borde givetvis gälla för vår hörsel. Vår målsättning är att Doro Hearingbuds blir ett tillgängligt, smidigt och bekvämt hjälpmedel som förbättrar äldres livskvalitet.

”Höra mer av livet”

Det är i ett samarbete med forskare från Lunds universitet som hörlurarna har tagits fram. Genom avancerad ljudteknik, som finns i många av dagens hörapparater, är Hearingbuds utrustade med hörselförbättrande algoritmer. Det här skapar en ljudförbättrande upplevelse för användarna vare sig det handlar om att ta ett samtal, lyssna på musik eller delta i ett fysiskt samtal.

Användarna kan anpassa hörlurarna utefter sin omgivning genom en app som är kompatibel med både Android och IOS. I appen kan man välja olika hörselprofiler för olika situationer oavsett om man befinner sig i en högljudd miljö eller bara framför tv:n. Dessutom förbättrar hörlurarna konversationer och kan förstärka tal med upp till 15 dB utan att helt isolera användaren från omgivande ljud. På Doros hemsida står det följande:

”På Doro anpassar vi tekniken efter seniorers behov så att de kan få ut mesta möjliga av livet. Eller som i det här fallet, höra mer av livet”.

Hearingbud finns att köpa på Doros webbplats och hos återförsäljare från början av oktober för 3495 kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.