Doro laddar upp för Skype

Svenska Doro är en i raden som vill spinna vidare på framgångssagan Skype. Nya telefoner och headsets som passar till internettelefoniprogrammet ingår numera i sortimentet.

Doro laddar upp för Skype

Idag finns det över 100 miljoner registrerade användare av internettelefoniprogrammet Skype och antalet ökar stort för varje dag som går. Nu vill även svenska Doro dras med i fartvinden och lanserar en rad ip-telefoniprodukter under sommaren, anpassade till konsumenters olika behov.

– Potentialen för ip-telefoni är enorm men för många människor är ip-telefoni fortfarande synonymt med krångliga produkter, dåligt ljud och tidskrävande installationsprogram. Behovet är därför stort av produkter som ser ut och fungerar på liknande sätt som en vanlig telefon, säger Rune Torbjörnsen, vd på Doro.

 

Växlar mellan näten

Två av sommarens ip-nyheter från Doro är Doro hs260 Travel Kit och Doro 635ipw. Doro Travel Kit består av ett trådlöst headset med bluetooth-teknologi som gör det möjligt att prata trådlöst i telefon via datorn. Den lätta vikten och slimmade designen gör det enkelt att utnyttja Skype på resan, i hemmet eller på kontoret – ingen installation av någon mjukvara behövs.

Doro 635ipw fungerar i princip som en vanlig trådlös telefon, men med skillnaden att det genom en knapptryckning går att växla mellan Skype – och fastnätssamtal. I telefonen går det bland annat att se vilka Skypekontakter som är online och därmed kan ringas upp.

Andra nyheter är vad Doro i sitt pressmeddelande benämner ”den neonfärgade slickepinnen” 225ipc som ansluts till datorn via usb och kontorstelefonen 217ipc Skype.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.