Doro tar smartphonesteget

Med nya gränssnittet Doro Experience vill specialisterna på lättanvända mobiler öppna upp dörren till smarta enheter och appar även för den äldre generationen.

Doro tar smartphonesteget

Satsningen är ett led i företagets strategi att arbeta för att överbrygga den digitala klyfta som många seniorer upplever i dagens moderna tekniksamhälle. Doro Experience ska kunna installeras på alla smarta enheter, oavsett modell, för att ge äldre användare tillgång till en mer anpassad miljö. Till exempel i form av större, tydligare ikoner för applikationer.

Som en del i den smarta upplevelsen har Doro också utvecklat en webbaserad portal, Experience Manager, där såväl användaren som anhöriga och vänner enkelt kan administrera innehåll och appar via molnet. Exempelvis lägga in bilder på barnbarnen.

Smartphones och sociala medier

För att slippa botanisera bland tusentals appar erbjuds användarna via Selection dessutom tillgång till ett av Doro rekommenderat urval, bland annat en app som låter seniorer använda Facebook på ett enklare sätt.

Givetvis släpper tillverkaren också en helt egen smartphone med det nya gränssnittet, Doro Phone Easy 740 – en Android 3g-modell med såväl pekskärm som utskjutbart tangentbord.

– Den här veckan är en milstolpe i vår historia! Vi fortsätter att anpassa oss efter seniorernas allt mer avancerade behov och deras växande tekniska kunskaper. Doro Experience är ytterligare ett steg mot att göra mobilmarknaden än mer tillgänglig för seniorer, säger Doros vd Jerome Arnaud.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.