Dovado optimerar 4g-routrar för företag

En uppdatering av programvaran i Dovados routrar för 4g gör att de nu ska fungera bättre för företag som vill komplettera en befintlig brandväggslösning med snabb mobil anslutning till internet.

Dovado optimerar 4g-routrar för företag

Precis som andra enklare routrar för mobil eller fast internetanslutning har Dovados produkter skickat data från wan till lan och tvärt om med hjälp av NAT, det vill säga adressöversättning mellan interna ip-adresser och en extern ip-adress. Men för företag som har en mer avancerad brandvägg, och bara vill använda den enklare routern för att få möjlighet till en mobil internetanslutning som alternativ till fiber, kan det ställa till trassel. Problemet är att det blir dubbla adressöversättningar, först en i den mobila routern och sedan ytterligare en i den vanliga brandväggen, vilket kan ställa till det vid användning av mer avancerade tillämpningar som exempelvis inkommande vpn-anslutingar.

Det är något som Dovado nu åtgärdat genom en ny firmware till sina mobil-routrar. Med den nya programvaran kan routern sättas i ett bryggläge där adressöversättningen stängs av och trafiken skickas oförändrad till brandväggen.

Dovados routrar har inget inbyggt modem utan använder sig av vanliga usb-donglar. Förutom 4g stöds också en lång rad modem för 3g.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.