Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Draget: De gör SD-WAN open source

SD-WAN I fjol utlovade Flexiwan att öppna upp SD-WAN. Nu lever företaget upp till sitt löfte och gör koden tillgänglig för alla.
– Många var skeptiska till att vi verkligen skulle släppa det fritt. Men nu har vi gjort det, säger Amir Zmora.

Draget: De gör SD-WAN open source

Det var förra våren som israeliska Flexiwan annonserade att de skulle bryta upp inlåsningstänket som de flesta SD-WAN-leverantörer har. Nu är koden öppen och tillgänglig – vilket gör att det kommer bli intressant att se hur övriga aktörer gör.

Genom att göra koden så kallat ”open source” så blir den transparent. Vilket gör att operatörer samt systemintegratörer kan välja hur de vill använda den. Att göra det här, tillåta tredjepartsintegration, innebär att Flexiwan-koden kan användas av olika specialiserade företag och optimeras för specifika områden.

Redan innan beslutet att göra koden tillgänglig på Gitlab så har den testats utförligt och under året så kommer företaget genomföra de slutgiltiga testerna tillsammans med Telefónica.
Men bara för att Flexiwan tagit det här steget, innebär det inte att de ger bort allt gratis. Företaget må erbjuda en helt fungerande SD-WAN-lösning utan kostnad, men den innehåller inte något användargränssnitt.
– Vemsomhelst kan använda vår REST API och bygga sin egen GUI i sitt eget system. Så vem kan ta och använda vår open source? Enbart organisationer som har robust teknisk kapacitet och som kan bygga användargränssnittet själva. De måste klara av att hantera service, servrarna och databasen som kommer med det, säger Zmora i en intervju med Fiercetelecom

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter