Dropbox integreras med Office i mobilen

Appar Det har blivit enklare att redigera Office-filer som lagrats hos Dropbox i mobilen, appen för såväl Ios som Android har integrerats med Microsoft senaste Office-appar.

Dropbox integreras med Office i mobilen

Väljer man ett Office-dokument i Dropbox-appen och trycker på redigeraknappen öppnas det i Word, Excel eller Powerpoint. Eventuella ändringar i dokumentet sparas sedan direkt tillbaka till Dropbox-tjänsten när man avslutat redigeringen.

Integrationen fungerar faktiskt även den andra vägen, Office-filer lagrade i Dropbox kan öppnas direkt inifrån exempelvis Word.

Den nya funktionen är tillgänglig utan extrakostnad för privatanvändare som numera kan ladda ner Microsofts Office-appar gratis. För att användare av företagstjänsten Dropbox for Business ska kunna redigera dokument på det nya sättet krävs däremot ett abonnemang på Microsoft molntjänst Office 365.

Integrationen mellan de båda lösningarna är ett resultat av ett partnerskap mellan Microsoft och Dropbox som offentliggjordes tidigare i november.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.