Dstny SE förvärvar delar av Lynes kundbas: ”Winwin”

Branschen Dstny Sverige förvärvar delar av kundbasen för telefonitjänster i molnet av Lynes.
–Det blir en bra lösning för Dstny och oss men framför allt så blir det en bra lösning för kunderna, säger Alexander Westlund som är vd på Lynes.

Dstny SE förvärvar delar av Lynes kundbas: ”Winwin”

Under fredagen gick Dstny Sverige och Lynes ut med nyheten att det förstnämnda företaget förvärvar delar av det sistnämnda företagets kundportfölj. Det handlar om vissa kunder som använder Lynes gamla växellösning Easy Classic, som bygger på Dstnys plattform.

– Det var ett strategiskt beslut eftersom vi vill fokusera fullt ut på vår egenutvecklade Lynes-plattform. Vi har jobbat väldigt aktivt med att migrera över Easy Classic-kunder men det är två helt olika plattformar med olika funktionaliteter, säger Alexander Westlund som är vd på Lynes.

Det handlar bland annat om stöd för dect och bordstelefoner, som Lynes inte erbjuder i sin nya plattform.

– Eftersom vi har en del kunder som använder den här typen av funktioner, som vi inte avser att utveckla vare sig på kort eller lång sikt, blev det naturligt att vi hörde av oss till Dstny som vi länge haft ett gott samarbete med.

”Migreringen kommer bli väldigt odramatisk för kunderna”

Claes Lindholm som är vd på Dstny Sverige är nöjd med affären, som han menar stärker företagets position på den svenska marknaden.

– Vi satsar väldigt mycket på tillväxt i Sverige dels organiskt, dels genom förvärv när tillfälle ges. Det här känns som en väldigt bra lösning för alla parter.

Han betonar att det är kunderna som stått i fokus för affären.

– Migreringen kommer att bli väldigt odramatisk för kunderna. De kommer att kunna fortsätta använda den funktionalitet som de har idag vilket har varit det viktigaste för oss. Samtidigt som de förstås kan addera nya tjänster ovanpå, vi har ju exempelvis nyligen lanserat en omnikanal som säkert kan passa en del av de här kunderna, säger Claes Lindholm.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.